4 könnyű curry, hogy ízletesen teljen a hosszú hétvége is

Európában és a nyugati világ nagy részén a curry-t egyfajta misztikus homály fedi. Valamiért úgy érezzük, hogy az egzotikus ízek létrehozásához töménytelen mennyiségű ismeretlen, kimondhatatlan nevű összetevő és komplikált konyhaművészeti eljárás kell.

Hogy ez mennyire nincs így, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy azon országokban, ahol a curry mindennapi étel, néhány összetevős recepteket használnak a mindennapokban, amikből villámgyorsan össze lehet dobni a reggelit vagy akár egy mozgalmas nap ebédjét.

Ebből a fajta egyszerűségből hoztam Neked néhány példát, hogy bátorítsalak, érdemes ezzel az ételfajtával is gazdagítani a családi menüt.

Persze a történet itt nem ér véget, hiszen ha bármilyen másfajta curry-t szeretnél csinálni, de nem tudod, hogyan, akkor szívesen segítünk a Porcelánbolt Közösség Fakanál Hadműveletében. Lépj be, mondd el, mid van otthon, mi pedig adunk tippeket, hogy könnyebb legyen az életed :wink:


Egyszerű zöldbab curry

Akár friss, fagyasztott vagy konzerv, akár zöld, sárga vagy vegyes zöldbabod van otthon, ez az étel néhány perc alatt elkészíthető. Ha nem hiszed, próbáld ki! Hidd el, nem bánod meg :slight_smile:


Thai ihletésű répa curry

Bármennyire is furcsa, még a szerény répából is lehet egzotikus curry-t csinálni. Csak egy kis ihlet, némi kókusz és persze néhány könnyen beszerezhető fűszer kell hozzá. Kattints, és készítsd el Te is! :yum:


Egyszerű krumpli curry

Persze ha répából lehet curry-t csinálni, akkor miért ne lehetne krumpliból?! És még kókusz sem kell hozzá :wink:


Hungaro-curry

Nem lehetne teljes a lista, ha nem mutatnám meg Neked, hogy egy kis átfűszerezéssel hogyan lehet curry az ártatlan, magyaros lecsóból. Nem hiszed? Akkor katt ide, és már főzheted is :smile:


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, esetleg kérdésed van vagy receptet osztanál meg, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :crazy_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

2 Likes