5 téma a vetőmagokról és amiről nem beszélnek másutt

Ha most kezdesz kertészkedni, akkor talán több idődet viszi el az információk keresése, mint tervezted. Tele vagy kérdéssel, és akármennyire erőlködsz, ellentmondásos információk keringenek a neten, amiből nem látsz kiutat. Számunkra a Növények Bűvöletében lenni komoly küldetés, de közben azt is tudjuk, hogy a kertészkedés alapvetően szórakoztató amellett, hogy hasznos.

Éppen ezért álljon itt az 5 legutóbbi témánk, amelyekben tavasszal aktuális kérdésekről beszélgettünk.

Mi az a hibrid mag?

Itt leírjuk, mit jelent, hogy egy mag hibrid, mivel jár ilyen magot vásárolni és hibrid növényt nevelni. Elmondjuk, mik az előnyei és a hátrányai, miközben azt is megmutatjuk, hogy ha játékos kedvedben vagy, mitől izgalmas hibrid növényből magot gyűjteni :crazy_face:

Mennyi a vetőmag élettartama?

Persze minden vásárolt vetőmag csomagolásán rajta van a lejárati idő, de mi a helyzet, ha Magad gyűjtötted őket? Esetleg a szomszédtól kaptad? És akár vetted, akár kaptad vagy gyűjtötted, vajon hogy érdemes tárolni a magokat, hogy azok a legnagyobb eséllyel éljék meg a maximális élettartamukat? Vajon van különbség a hibrid és a nem hibrid magok élettartama között?

Ezekre és további kapcsolódó kérdésekre találhatod meg a választ, ha a témára kattintasz :wink:

A felvirágzott retek védelmében

Eddig Te is kitépted és komposztra dobtad a retket, ha megfásult és virágba borult? Ha igen, itt eláruljuk, miért érdemes helyet szorítani neki mégis, hogy még több csemege jusson a salátás tálba :wink:

A méhek világnapjának margójára

Mi itt a Porcelánboltban hisszük, hogy a kert a béke és a szeretet helye. Mégis néha érkeznek olyan hírek, amelyekre érdemes odafigyeljünk. Idén a Méhek Világnapjára, azaz május 20-ra is jutott egy ilyen hír, ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül.

Védd a káposztavirágot!

Akár hiszed, akár nem, annak is megvannak a maga előnyei, ha néhány erős, szép káposztafélét hagysz virágba borulni. Hogy mik azok? Ebben a cikkben leírjuk :wink:


Ha bármelyik téma elnyerte a tetszésedet, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Növények Bűvöletében Te is. Borítsuk el a világot szépséggel és finomsággal! :crazy_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát, ha ismersz valakit, aki szintén szereti kellemes társaságban életre kelteni a földet a talpa alatt vagy akár egy virágcserépben :wink:

4 Likes