6 új recept a recepttáradba

Nyaralás ide, nyaralás oda, enni kell. Mi több, ilyenkor a legegyszerűbb és legízletesebb a kísérletezés, hiszen ilyenkor végeláthatatlan mennyiségű friss zöldség és gyümölcs roskadozik a kiskertekben és a boltok polcain.

Ehhez szeretnék némi inspirációt adni a következő recept ötletekkel :slight_smile:

Masala chai, azaz indiai fűszeres tea

Ez nálunk nagyon régi bevált napindító, amit egyenesen Indiából hoztam magammal, ahol a hét minden napja ezzel a csodálatos nedűvel indult.

Ha szereted az indiai konyha ízeit, vagy csupán szereted a fűszerek lélek melegítő kompozícióit és kipróbálnál valami teljesen újat, ez a recept Rád vár :wink:

Masala chai smoothie, azaz indiai fűszeres tea turmix

Persze akkor sem kell lemondj az masala teáról, ha nem fogyaszthatsz tejet, vagy éppen valami hűsítőre vágysz forró frissítő helyett :wink:

Ez a recept nem tartalmaz tejterméket, sőt, néhány marék jéggel turmixolva a legnagyobb hőségben is kényeztetheti az ízlelőbimbóidat, miközben még hűsít is.

Egyszerű káposzta subji

Ez a héten megjelent receptek közül az egyik nem tervezett fogás.

Hogy miért raktam ki mégis nyilvánosan?

Nos azért, hogy lásd, milyen egyszerű és gyors különlegességet varázsolni a leghétköznapibb alapanyagokból. Próbáld ki, biztos vagyok benne, hogy nem fogod megbánni :hugs:

Egyszerű hummusz, azaz humusz

Ez szintén nagyon régi recept nálunk, mivel egyszerű, laktató és fantasztikusan jól variálható. Finom szendvicskrémként paprikával, paradicsommal, uborkával, vagy télen akár savanyú káposztával, de zöldségdarabokhoz mártogatós krémként is kitűnő.

És ha elég bátor és kreatív vagy, változatos összetevők hozzáadásával végtelen módon variálható, hogy a család soha nem venné észre azt sem, ha minden nap ezt kennéd a kenyerükre :smile:

Lecsós zöldség újragondolva

A héten ez volt a másik rohanásban született recept, ami elég jól sikerült hozzá, hogy ötletadónak feltegyem, hátha Számodra is jól jön az inspiráció :wink:

Turmix gombaleves

Ez új kedvenc nálunk. Maradék gombából született, ami kevés volt ahhoz, hogy főszerephez jusson főtt ételben, viszont nem volt ötletem, hogy milyen ételbe kombinálhatnám bele. Ezért próbáltam felidézni, milyen is volt a gombaleves, amit valamikor régen tejszínnel ettem.

Hogy mennyire hasonlít az eredmény?

Nos, őszintén szólva nem tudom. Nem vagyok biztos benne, hogy megtévesztő lenne a hasonlóság, viszont ez határozottan finom lett, márpedig ez a cél, nem igaz? :wink:


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :crazy_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

4 Likes