7 recept az indiai konyha dícséretére

Curry szósz a turmixból

Az indiai konyha egyik hatalmas előnye a rugalmassága. Ugyanis bármennyire is merevnek és komplikáltnak látszódik is, valójában az indiai konyha minden alkotóeleme olyan bonyolult vagy olyan egyszerű lehet, amilyennek mi szeretnénk.

Erre jó példa ez a curry szósz, hiszen még főzni sem kell, ráadásul egy erős turmix segítségével pillanatok alatt kész anélkül, hogy fel kéne vásároljuk a közeli hiperszuper teljes fűszerkészletét.

Jól hangzik? Akkor kattints a receptért, és már készítheted is, hogy feldobd vele a mai vacsorát :wink:


Pakora lepény

A pakora egy közkedvelt indiai zöldségétel, amit hagyományosan olajban sütnek, ám én szeretem, ha az étel elkészültéhez nekem minél kevesebb időt kell a konyhában töltenem, ezért én ezt a verziót találtam ki magunknak.

Igaz, az eredeti pakorával szemben ezek nem kis falatkák, de egy-egy ilyen lepény nagyjából egy személy számára elegendő, és ugyanolyan finom, csak sokkal kevesebb macerával és teljesen olajmentesen készül.

Tedd szendvicsbe, tálald rizzsel vagy egy tányérka finom savanyúsággal, és meg is van az egészséges, egyszerű vacsora, ami után alig van mosatlan edény és még a kedvenc sorozatodról sem maradsz le :smiley:


Kenyér upma

Megmaradt a kenyér, de nem szeretnéd kidobni? Nos, ha Te sem szereted a szikkadt kenyeret, de eleged van a bundás kenyérből, akkor ez egy különleges és gyors felhasználási mód, ami a nap bármely szakában megmelenget.

Nem hiszed? Akkor próbáld ki! Hidd el, megéri :yum:


Masala chai, azaz indiai fűszeres tea

Ázsiában szinte minden régiónak megvan a maga fűszeres tea receptje, de az indiai valahogy még azok között is különlegesnek számít. Nem csak azért, mert számtalan fűszer egyedi kombinációja adja meg a végleges ízt a teának, hanem azért is, mert már az elkészítése is megnyugtat, felvidít és kellemesen felmelegíti nem csak a tested, de a lelked is :blush:


Marha vindaloo

Ezt a receptet csak az igazán bátrak számára tettem fel, mert már a receptje is ijesztő a nyugati ember számára. Nem is beszélve az erejéről, ami próbára tesz mindenkit, aki azt gondolja magáról, hogy szereti az igazán erős, fűszeres ételeket :smile:

Ha azonban elég elszánt vagy, hogy fogadd a kihívást, új élményben lesz részed, ami egy életre az indiai konyha rabjává tesz, és soha többet nem fogsz megijedni egyetlen furcsának tűnő recepttől sem :wink:


Baingan Bharta, azaz indiai zöldborsós padlizsán

Ez az étel az egyik kedvencem a hosszúra nyúló, futkosós napokon, mert az előre is elkészíthető sült padlizsán mellé csak egy kis fagyasztott borsó kell hozzá, és pillanatok alatt kész. Könnyű és laktató, és akár rizzsel, akár kenyérrel eszed, nagyon finom :yum:


Kurkuma latte tej nélkül

Tudom, hogy a kurkuma latte nagyjából annyira autentikus indiai finomság, mint mondjuk a csécsi szalonna, viszont ízvilágában nem sokban tér el a kurkumás tejtől, ami viszont tényleg hagyományos indiai gyógyital :wink:

Az egyetlen és legnagyobb kurfli a receptben, hogy mivel én nem ihatok tejet és nem fogyaszthatok tejterméket, ezért ez a recept ezen kötöttségekhez idomított, miközben semmilyen szinten nem veszít az élvezeti értékéből.

Nem volt egyszerű összehozni, de egyre több visszajelzés bizonyítja, hogy sikerült. Ugye Te is megírod nekem, hogy ízlett? :hugs:


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, esetleg kérdésed van vagy receptet osztanál meg, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :slightly_smiling_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

2 Likes