Elkezdődött a sütőtök szezon!

Számomra a sütőtök maga a napfény a télben. Hiszen bármilyen sötét és barátságtalan is odakint az idő, a tök csodás sötét arany színe mindig mosolyt csal az arcomra :blush:

Éppen ezért, bármennyire is nyárias még odakint az idő, mivel a boltok polcain és a termelőknél már megjelentek az első édesen aranyló csodák, itt az ideje feleleveníteni, miért is érdemes sokat venni belőle, amíg csak lehet :wink:


Üvegezett sütőtök

Természetesen mi sem egyszerűbb annál, mint megmosni, kisebb-nagyobb darabokra vágni, majd forró sütőbe dugni, míg meg nem izzad és krémesen ínycsiklandozóvá nem válik :yum:

És hallottál már róla, hogy ezt az élményt elteheted későbbre? Nos, ha nem, akkor ez a cikk Neked szól. Ha igen, akkor is lehet, hogy van néhány aprócska ötlet az utána következő beszélgetésben, amit érdemes lehet elolvasnod :wink:


Sütőtökös szendvics variációk

Persze ha már a hűtőgép vagy a kamra polcáról kacérkodik veled, akkor itt van néhány ötlet, hogy csinálj belőle egyszerű, finom és tápláló szendvicskrémet egy perc alatt :sandwich:


Vöröslencse chili észrevétlen sütőtökkel

Ha azonban valami kényeztetően egzotikusra vágysz vagy csak egy hideg estén vágynál valami különlegesen fűszerezett laktató finomságra, akkor ezt a receptet és az utána következő beszélgetést mindenképpen el kell olvasd! A tökéletes példa arra, hogy tud egy támogató közösség egyetlen receptből számtalan ízlésnek megfelelőt csinálni, hogy egyetlen gyomor se maradjon üresen a családi asztalnál :stew:


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, esetleg kérdésed van vagy receptet osztanál meg, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :crazy_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

4 Likes