Indiai zöldség curry minden hétköznapra


Kókusztejes káposzta curry

Javíts ki, ha tévedek, de magyar embernek aligha jutna eszébe kókusszal keverni a káposztát :wink:

Én is sokáig idegenkedtem az ötlettől, főleg, mivel nem szeretem, ha a kókusz íze uralja az ételt. Ez a recept azonban valami egészen más! Egzotikus, de nem hívalkodó, ezért akár hagyományos magyar fogások mellé is el tudom képzelni, mint különleges köret.

Dobd fel fele a következő fasírtot, sült- vagy rántott húst, de akár vegán ételek mellé is felszolgálhatod. Persze ha szeretnél hű maradni a recept gyökereihez, akkor friss rizs vagy lapos kenyér hozzáadásával tedd teljessé a vacsora élményét :yum:

Kattints és próbáld ki!


Vöröskáposzta subji

Ez a recept saját kreálmány, amivel az volt a célom, hogy új értelmet adjak a vörös káposztának a konyhánkban. Természetesen itt sem voltam képes visszafogni az indiai konyha iránti lelkesedésemet, így kerülhetett ebbe a válogatásba.

Még én is meglepődtem, hogy a vörös káposzta mindent uralni vágyó íze milyen szépen megszelídül a többi zöldség és néhány indiai alapfűszer hatására, így nálunk egy csapásra családi kedvenc lett.

Ezért ajánlom Neked is, főleg, ha Ti is azért kerülitek a vöröskáposztát, mert túl erős íze van :wink:


Amit találsz subji

Időnként minden hűtőben elveszik néhány zöldség, ami ízletes remények hordozójaként kerül be, majd célját vesztve kallódik, míg végül teljesen felhasználhatatlanná nem válik.

Ezzel a recepttel azt szeretném megmutatni, hogy akár egyféle, akár egy tucat különböző zöldség vár a hűtőben a megváltásra, az indiai konyha a megoldás a problémára.

Kattints, és tanuld meg, hogy tudsz gyorsan és egyszerűen tartalmas, isteni különlegességet varázsolni abból, amit máskor a család számára unalmas zöldséglevesbe vagy a kukába hajítasz!


Egyszerű káposzta subji

Ez tényleg egyszerű, nem csak a neve az! :slight_smile:

Nem kell bele más, mint káposzta, borsó és néhány fűszer, ráadásul fél órán belül tálalható. Egyszerű, mégis különleges, ezért nyugodtan hívhatsz akár vendégeket is rá, hadd higyjék, milyen sokat dolgozál, hogy ők finomat ehessenek :smile:


Zöldség subji goji levéllel

Persze ha a szaftosabb ételeket szereted, akkor sem kell mellőznöd az indiai subji ezerarcú világát!

Ez a recept a tökéletes példa arra, hogy milyen sokszínű, és hogy minden alkalomra és igényre találsz megfelelő receptet. Persze ez is gyors, főleg ha konzerv babot használsz :wink:

Nincs goji leveled? Az sem gond! Használj tetszőleges zöld leveles zöldséget: spenótot, mángoldot, apró darabokra vágott leveles kelt, de használhatsz akár petrezselymet vagy koriandert is :leafy_green:


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, esetleg kérdésed van vagy receptet osztanál meg, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :slightly_smiling_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

1 Like