Káposztás étel minden alkalomra


Mindent bele káposztaleves

Akár a szükség, akár a vágy visz rá, hogy valami újat és megismételhetetlent alkoss, én bátorítalak! Hiszen a végtelen szabadság érzését adja a lelkednek, és egy kis ügyességel vissza nem térő élvezetet az ízlelőbimbóidnak. Mi több, ha van kedved és időd közben egy kicsit jegyzetelni, akár egy új recept is születhet a próbálkozásból, amit aztán a család újra és újra kérhet. Erre szeretnék mutatni egy isteni finom példát, ha ide kattintasz :bowl_with_spoon:Kókusztejes káposzta curry

Ez a recept ismét jó példa arra, hogy kell egyszerű összetevőkből gyorsan ínycsiklandozóan különleges fogást készíteni. Mert bármennyire is furcsán hangzik egyetlen mondatban a kókusz és a káposzta, ebben a receptben harmonikusan megférnek egymás mellett, sőt! És mindezt fél órán belül! Tetszik az ajánlat? Akkor kattints a receptért, és már készítheted is :curry:


Savanyú káposzta kicsit másként

Sokan tudják, hogy a sós lében savanyúra erjesztett káposzta régi találmány, azt azonban kevesen tudják, hogy a mai sós-vizes eljárás a modern kor szüleménye. Amikor ugyanis a só drága kincs volt, az emberek kénytelenek voltak azt szűkmarkúan mérni a konyhában.

Ebben a receptben a mai sós-vizes eljárás ősét szeretném Neked megmutatni. Nem csak azért, mert érdekes, hanem azért is, mert a csökkentett sótartalom, a koncentrált ízek és a higítatlan tápanyagok sokkal finomabbá és egyben egészségesebbé is teszik. Márpedig ha egy étel finom és még egészséges is, talán megér egy próbát, nem igaz? :wink:


Káposztás pizza

Persze ha már megvan a káposztánk, az változatosan használható. Sőt, ha sokat készítettünk belőle, akkor érdemes kreatívkodni vele és kipróbálni a legszokatlanabb ötletet is. Ez a recept erre példa. No meg persze arra, hogy egy-egy ilyen próbálkozás remekül is elsülhet :smile:Káposztás lepény

Ezt a csodás receptet @Csilla osztotta meg velünk, és bár ő köretként kínálta a vendégeinek, valójában gyors főételnek, vagy akár szendvicsbe valóként is isteni, laktató választás. Kattints a receptért, és már kezdődhet is a főzőcske :plate_with_cutlery:


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, esetleg kérdésed van vagy receptet osztanál meg, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :slightly_smiling_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

2 Likes