Variációk kávéra


Diós, csokis masala kávé

Talán egyetértesz azzal, hogy a kávé élvezete nem kell, hogy évszakhoz kötődjön. Mi több, egy jól megkomponált recept egész évben segíthet lendületet, reményt és nyugalmat adni a megpróbáltatások idején.

Persze ha a kávé adta erőn felül szükségét érzed egy kis boldogsághormon löketnek is, akkor adhatsz még hozzá csokit. Ám ha még ez sem lenne elég, és mindezt meleg, keleties ízhatással akarod fokozni, akkor még érdemes feldobd egy kevés ügyesen összeválogatott fűszerrel :blush:

Éppen ezt kínálja ez a recept, amit egy szempillantás alatt elkészíthetsz akár két bögrével is, hogy szabadon terjedhessen a boldogság :wink:


Mogyorós, hamis rumos capuccino

A diófélék és a rum zseniális párosítása talán egyidős a rummal, ám ha dolgozol, autót vezetsz vagy bármilyen más okból tartózkodsz az alkoholtól, akkor sem kell ezt a receptet kihagyd. Sőt, akkor is érdemes kipróbáld, ha teljes értékű élelmiszereket fogyasztasz, mert ez a recept sem rumot, sem aromát, sem pedig finomított cukrot nem tartalmaz.

Mégis édes, krémes, és enyhén rumra emlékeztető aromájával akár hidegen, akár melegen kényeztető. Kattints ide, és már készítheted is!Diós tejes kávé

Ez a recept egy régi álom megvalósulása, hiszen évtizedekkel ezelőtt a tej kényszerű mellőzésével hátra kellett hagyjam a nagyiféle édes, krémes tejeskávét, ami gyerekkkoromtól kísért végig egészen fiatal felnőtt koromig.

Ezért ha Te is hasonló cipőben jársz, netán kipróbálnál egy tejmentes keserédes kávékülönlegességet, akkor ez a recept Neked való!Villámgyors jeges kávé

Persze nem múlhat el a nyár jeges kávé nélkül, akár támad a meleg, akár nem. Ez a recept pedig tökéletes alternatívája a vásárolt jeges kávénak, hiszen krémes, enyhén édes, hogy a kávé aromája uralkodhasson.

Ha szereted, amikor a jeges kávéd ízvilága kiegészíti, de nem nyomja el a kávé csodás aromáját, akkor próbáld ki ezt a receptet, hidd el, nem bánod meg :wink:


Kávékoncentrátum házilag

Persze minden ízesített kávé recept alapja a jó kávé. Azonban ez nem a megszokott kávé, hanem valami más. Az elkészítése egyszerűbb, mint a főzött kávéé, és a kávébab különleges, váratlan ízvilágát hozza el Neked.

Meg fogsz lepődni, mennyivel lágyabb, kiegyensúlyozottabb, szinte kakaóra emlékeztető aromát lehet kinyerni az egyszerű, ám jó minőségű kávébabból, miközben a kávé élénkítő hatása felerősödik! Felcsigáztalak? Akkor kattints a receptért, és próbáld ki!


Ha bármelyik ötlet elnyerte a tetszésedet, esetleg kérdésed van vagy receptet osztanál meg, szeretettel látunk a Porcelánbolt Közösségében! Csatlakozz és vegyél részt a Fakanál Hadműveletben Te is. Főzzük ki a világot a sarkaiból! :slightly_smiling_face:

És ne felejtsd el megosztani ezt a témát az alább található MEGOSZTÁS gombra kattintva, ha ismersz valakit, aki szintén szeret kellemes társaságban főzőcskézni és jókat enni :wink:

1 Like