Ez egy kulturált hely, hogy másokkal beszélgess

Kérlek, kezeld ezt a fórumot ugyanazzal a tisztelettel, mint egy nyilvános parkot. Mi is egy közösség részei vagyunk, egy közösségé, amely azért jött létre, hogy tapasztalatot, tudást és információt osszon meg a társalgások során.

Az itt leírtak nem kőkemény szabályok, hanem iránymutatók, amelyek azért jöttek létre, hogy segítsék a kommunikációt és lehetővé tegyék, hogy ez a hely nyugodt és világos maradjon a kulturált beszélgetésekhez.

Adj hozzá a társalgáshoz!

Kérlek, segíts minket azáltal, hogy bármilyen kicsit is, de hozzáteszel a beszélgetésekhez. Ha nem vagy benne biztos, hogy a hozzászólásod valóban emeli-e a beszélgetés színvonalát, akkor gondold át még egyszer, mit szeretnél mondani, és próbálj később becsatlakozni.

A társalgási témák tőlünk függnek, és szeretnénk, ha számodra is jelentőséggel bírnának. Kérlek, légy tisztelettudó a témákkal és az azokat tárgyaló emberekkel szemben még akkor is, ha valamivel nem értesz egyet.

Egy jó lehetőség a társalgások minőségének javítására, ha megnézed, van-e már olyan beszélgetés, amely azt a témát tárgyalja, amiről beszélni szeretnél. Ha van, csatlakozz be bátran azokba, mielőtt válaszolnál vagy írnál egy olyan kérdést, amelyre a válasz már létezik a fórumon.

Legyél megértő még akkor is, ha nem értesz egyet!

Talán válaszolni szeretnél valamire, amivel nem értesz egyet. Ez teljesen rendben van. Azonban mindig legyen a szemed előtt, hogy gondolatokat kritizálj, soha ne az embert! Ezért kerüld:

 • a nevek kiemelését;
 • a személyeskedést;
 • hogy egy hozzászólás hangnemére válaszolsz, nem a tartalmára;
 • a dacból ellentmondást.

Ehelyett állj elő egy érvekkel jól alátámasztott, építő vitával, amivel mindenki csak nyer.

A Te hangod is számít!

A most elindított beszélgetéseink hangneme lesz az, ami később az újonnan érkezők számára követendővé válik. Kérlek, segíts nekünk létrehozni ennek a közösségnek az építő jövőbeli arcát azáltal, hogy már most olyan témákban veszel részt, amelyek ezt a helyet érdekessé teszik, és nem veszel részt olyanokban, amelyek unalmassá.

A fórum számtalan eszköze lehetővé teszi, hogy a közösség együtt válassza ki a legjobb (és legrosszabb) tartalmakat. Ezek például a könyvjelzők, a tetszikek, a zászlók, a válaszok, a szerkesztések és így tovább. Használd úgy ezeket az eszközöket, hogy saját magad számára ez a lehető legélvezetesebb hely legyen, így másoknak is az lesz.

Hadd legyen minden jövőbeli belépőnek érdekesebb ez a hely, mint amikor mi beléptünk :wink:

Ha problémás írást látsz, zászlózd meg!

A moderátoroknak speciális felhatalmazásuk van, mivel ők felelősek a fórum életéért. Azonban Te is felelős vagy. A segítségeddel a moderátorok a közösség segítői lehetnek, nem csupán a végrehajtói vagy rendőrei.

Ha nem megfelelő viselkedést látsz, ne válaszolj. Az csak bátorítja a további negatív viselkedést azáltal, hogy figyelmet szentelsz neki, miközben energiát pazarolsz rá, és hagyod, hogy mindenki idejét vesztegesse. Egyszerűen zászlózd meg, és lépj tovább. Ha elegendő zászló gyűlik össze egy hozzászólás alatt, a rendszer lépéseket tesz az ügyben vagy automatikusan vagy a moderátorokon keresztül.

A közösség fenntartása érdekében a moderátorok fenntartják a jogot, hogy bármilyen tartalmat vagy felhasználói fiókot eltávolítsanak. A moderátorok nem vizsgálják meg előre a hozzászólásokat, ezért a moderátorok és az adminok semmiféle felelősséggel nem tartoznak a közösség által kihelyezett tartalmakért.

Mindig legyél civilizált!

Semmi sem vet véget olyan gyorsan egy egészséges társalgásnak, mint a gorombaság:

 • Legyél civilizált. Ne posztolj semmit, amit egy átlag felhasználó támadónak, sértőnek vagy gyűlöletbeszédnek tartana!
 • Csak tisztán! Ne posztolj obszcén vagy szexuális tartalmat!
 • Tiszteld a másikat! Ne zaklass vagy szomoríts el senkit, ne utánozz senkit, ne posztold ki más személyes adatait!
 • Tiszteld a fórumunkat! Ne reklámozz, ne spamelj és ne rombold a fórumot!

Ezek nyilvánvalóan nem konkrét kérések precíz definíciókkal, mégis azt kérjük, hogy ezen dolgoknak még a látszatát is kerüld. Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg Magadtól, milyen lenne, ha az írásodat címoldalon hozná egy országos napilap.

Ez egy részben nyilvános fórum. A nyilvános részekben zajló társalgásokat mentik a keresőmotorok. Ezért válogasd meg a szavaidat, és nagy körültekintéssel oszd meg a családodról és a barátaidról készült képeket, történeteket.

Légy rendszerető!

Kérlek, figyelj oda, hogy a megfelelő helyre posztold az írásodat. Így több időnk lesz Veled beszélgetni, hiszen kevesebb időnkbe kerül a rendrakás utánad. Tehát:

 • Ne kezdj el egy témát a rossz kategóriában!
 • Ne másolgasd be ugyanazt a hozzászólást több téma alá!
 • Ne posztolj tartalom nélküli válaszokat!
 • Ne térítsd el a témákat azzal, hogy hirtelen másról kezdesz beszélni!
 • Ne írd alá a posztod! Minden posztodhoz tartozik profil információ, ezért nincs értelme.

Ahelyett, hogy elküldenél egy üres posztot azzal, hogy „+1” vagy „egyetértek”, használd a „Tetszik” gombot! Ahelyett, hogy egy meglévő témán belül elkezdenéd teljesen más irányba terelni a szót, használd a „Megosztás” gomb alatti „+ Új Téma” linket.

Csak azt posztold, ami a Tiéd!

Ne tölts fel semmi olyat az oldalra, ami nem a Tiéd vagy nem kértél hozzá engedélyt! Se leíráson, se linken, se más módon ne hozd ide más ember tulajdonát (szoftverét, videóját, hanganyagát, képeit, stb.), vagy olyan tartalmat, ami bármilyen más törvénybe ütközik.

Te üzemelteted!

Ezt a fórumot a segítők és Te, mint a közösség tagja üzemeltetitek. Ha további kérdésed lenne az itteni dolgok menetéről, indíts egy új témát a Vélemény kategóriában , és beszélgessünk róla! Ha bármi kritikus vagy sürgős probléma akadna, ami nem kezelhető egy témával vagy zászlóval, akkor lépj velünk kapcsolatba a segítői oldalon keresztül.

Használati feltételek

Amennyiben a fórum bármely részét használod, úgy vesszük, hogy egyetértesz a fentiekkel.

Bővebb, jogi szövegezésért kérlek kattints ide.