A Facebook ismét bizonyított

Amikor alig több, mint egy éve úgy döntöttem, hogy a Facebook minden előnye ellenére a saját utamat kívánom járni egy saját közösség kialakításával, annak nem elsősorban biztonsági oka volt.

Ha regisztráltál az Autizmus Közösségbe, akkor talán emlékszel, hogy beszéltünk is róla.

Ahogy akkor, úgy most is tudom, hogy így mennyivel lassab jelentős létszámú közösséget létrehozni, mint a Facebook hatalmas emberáradatából meríteni. Mégis, azt kell mondjam, hogy egy év elteltével sem bántam meg a döntésemet.

Sőt, ez az időszak csak megerősített az elhatározásomban.

Miért?

Nos, az elmúlt két hétben a Facebook-os kapcsolataim közül nagyon sokan jelöltek újra. Naponta volt legalább egy olyan emberke, aki újrajelölt. Az első pár napban azt gondoltam, hogy digitális eszközt cseréltek, és elvesztették a hozzáférési adataikat. Ahogy azonban egyre többen és többen jelöltek újra, kezdett a dolog gyanús lenni, hiszen annak a valószínűsége, hogy egyszerre veszíti el ennyi ember a belépési adatait, elenyésző.

Éppen ezért nem lepett meg a Facebook tegnapi bejelentése, miszerint feltörték a rendszert és így több, mint 50 millió (a legújabb hírek szerint 90 millió!) ember adata, hozzáférése került nyilvánosságra.

Ez egyik oldalról megdöbbentő, másik oldalról viszont elgondolkodtató.

Ha ugyanis a hozzáférési adatok nyilvánosságra kerülnek, akkor azok, akik számára hozzáférhetővé váltak, azt tesznek velük, amit akarnak. Törölhetnek, hozzáadhatnak és változtathatnak az adott felhasználó idővonalának tartalmán, megváltoztathatják a profilokat, tetszőleges tartalmú üzeneteket küldhetnek a felhasználó nevével, de főleg letilthatják a jogos felhasználó hozzáférését az egészhez.

Mindeközben a Facebook szétteszi a kezét, hiszen semmiféle eszköze sincs nem megtörténtté tenni az egészet.

Éppen ezért örülök neki, hogy mindazt, amit csak a barátaimmal akarok megosztani, az itt van a Fórumon, zárt ajtók mögött, ahogy a többi, nyilvános tartalom is. Mert bármi is történik a közösségi médiában akaratom és hozzájárulásom nélkül, azt akarom, hogy legyen egy bázis, ahol mindig elérhetsz, ahol mindig zavartalanul olvashatod az írásaimat :slight_smile:

Ezért szeretettel látlak Téged is :hugs:

Ha szereted a nyugodt, intelligens beszélgetéseket, és szereted elfogadó, szeretetteljes légkörben tölteni az idődet, akkor légy Te is a Közösségünk tagja!

Olvasgasd szabadon az írásaimat a jobb felső sarokban található Regisztráció vagy Belépés gombok közül a megfelelőre kattintva!

4 kedvelés