A múzsa kínja, avagy az ihletrűl - Elefánt A Porcelánboltban

Nézzünk szembe a ténnyel, nem ez volt Gundo legfényesebb napja. Na nem mintha kikopott volna a tollából a szavak ékessége, vagy netán cserben hagyta volna a szabadságtól megmámorosodott fantáziája. Nem. Gundonak egyszerűen elfogyott a szobája.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://elefantaporcelanboltban.com/iras/muzsa-kinja-avagy-az-ihletrul/
1 kedvelés

Egyszer azt mondtad, hogy te papírra, ceruzával vagy tollal ( ? ) írsz. A történet személyes indíttatású? Ha igen, akkor Arev vajon jót tett ezzel a közjátékkal?
Ja! A grafika nagyon-nagyon kifejező! :slight_smile: :heart:

2 kedvelés

Füzetlapra és ceruzával, radírral felfegyverezve :smile:

Annyiban személyes indíttatású, hogy volt zsinórban több nap, amikor egyetlen történet ötletem sem jutott tovább az első bekezdésnél, akárcsak Gundonak. A sokadik nap végére elfogyott a türelmem, és legszívesebben kitéptem volna a füzetből mindet és Gundo módján elhajigáltam volna őket a szobámban. Majd végiggondoltam, hogy ha ezt sokáig csinálom, a fejem tetejéig fog érni a papírhalom… és akkor jött az írók kedvenc kérdése: “Mi lenne, ha…?” :wink:

Arev a sztoriban a józan ész: ha nincsenek tapasztalataid, nincsenek küzdelmeid az életben, nincs miről írni, nincs, ami megmozgassa a “fiúkat a pincében”, hogy Stephen King szavaival éljek :smiley:

1 kedvelés

És, nem kaptál még ínhüvely gyulladást? :slight_smile: Kicsit lassabban haladsz, mint géppel.

A kézzel írás - de neked mondjam? - sokszor több idegpályát mozgat meg az ember agyában, továbbá nem is tudom mennyi izmot. Ellentétben a gépeléssel.
Gondolom, jobban benne vagy így a történetben.

Végül is digitalizálod? Arev ezt ajánlotta… :slight_smile: :heart:

2 kedvelés

Igen, Arev ezt ajánlotta, de én még nem építettem fel a Himalája makettjét a papírgombócokból :smiley:

Valójában a kép ennél érdekesebb… pattogok a füzetem és a gép között. Írva kezdem a történeteket, de ha elakadok, akkor begépelem, amit írtam, majd folytonosan tovább pötyögöm a gépbe. Ha elakadok, fogom a füzetem, és másolás nélkül, csak emlékezetből felidézve, hogy mit írtam a gépbe, írom tovább a történetet a füzetbe, és így tovább. Sok esetben a füzetre váltásnál még a szobámból is kimegyek, csak hogy megváltozzon még a környezet is körülöttem :slight_smile:

1 kedvelés

Nagyon tetszik!

2 kedvelés

Örülök neki :heart: Nagyon szépen köszönöm a figyelmedet :slight_smile:

1 kedvelés

De jóóóóóóóóóóóóóóóó!

2 kedvelés

Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy ennyire tetszett :heart: :smiley:

1 kedvelés