Nyújts kezet a méheknek!

Ha fórumunk kedves tagja vagy, akkor bizonyára olvastad még májusban a méhek világnapjának margójára írt cikkemet. Talán részt is vettél a hozzá kapcsolódó beszélgetésben, így tudod, hogy bár az EU törvényhozói még áprilisban megpróbáltak élesíteni egy törvényt, amely megvédené az európai méheket és más hasznos rovarokat a pusztulástól, a törvény valójában csekélyke védelmet jelent számukra.

Ám mint kiderült, a helyzet még sötétebb, éppen ezért döntöttem úgy, hogy a témát áthozom a fórum nyilvános részére. Úgy hiszem, hogy ez mindannyiunk ügye, mindannyiunknak szüksége van erre az információra és mindannyiunknak szüksége van arra, hogy felléphessen ellene.

Éppen ezért, akár alkalmankénti látogatónk vagy, akár megbecsült tagunk, arra szeretnélek kérni, hogy látogass el az alábbi petíciós oldalra, és segíts kiharcolni, hogy legalább az áprilisban megszavazott törvény alól ne tudjanak kibújni országok.

Szükségünk van beporzó rovarokra, viszont többé már nem tekinthetünk rájuk úgy, mint egykoron. Ma már tudjuk, hogy nem elég elültetni a növényeinket, hogy azok magukhoz vonzzák a méheket és egyéb hasznos rovarokat, ma már tennünk kell azért, hogy fennmaradjanak, hogy legyen kihez szóljanak a virágok.

Ez most egy ilyen alkalom. Kérlek szánj rá két percet, és írd alá a petíciót, hogy támogatást nyújtsunk mindazoknak, akik a frontvonalban harcolnak ezeknek a csodálatos kis élőlényeknek a fennmaradásáért!

3 kedvelés

Hát, benne leszünk a slamasztikában, ha nem sikerül felszaporítani a jelenlegi méhállományt :frowning_face:

2 kedvelés

Ha nem ragaszkodunk a mézhez, akkor még területileg annyit lehet tenni, hogy a helyi vadméh állományt bátorítani megfelelő élőhelyek teremtésével. Viszont a rovarokra hatásos idegmérgek kiszórása ebbe sem igazán fér bele…

1 kedvelés