Türelemről, hitről

1 kedvelés

A turelem szerintem magálás. A hit az tervekhez van kotve tehat a mozgáshoz. A turelem passziv és áló. A hit produtiv., mert cselekvéshez vezet.

1 kedvelés

Nagyon érdekes, fontos felvetés, drága Er, hálásan köszönöm, hogy megírtad :heart:

Részben egyetértek veled, hiszen a hit valóban produktív, hiszen cselekvéshez vezet. Azonban attól függően, hogy a hit milyen célhoz kötődik, az eléréséhez gyakran szükségünk van türelemre is, különben a hitünk idővel passzív álommá válhat, amihez soha nem kötődnek tettek.

Gondolj például arra, hogy ha a tervünk megvalósulása évekel vagy akár évtizedekkel húzódik, miközben körülöttünk mindenki azt mondja, hogy amit akarunk, az lehetetlen, idővel megkérdőjelezhetjük nem csak a hitünket, de az addig befektetett munkát és energiát is.

Ezen a türelem sokat segíthet. Mert ha egy ilyen esetben a hit erőt ad ahhoz, hogy megtegyük, amit ma megtehetünk a célunk eléréséért, akkor a türelem képes elcsendesíteni azokat hangokat a fejünkben, amik azt mondják, hogy ha eddig nem értünk célt, már nem is fogunk. Ez pedig kulcs ahhoz, hogy holnap is megtegyük azt, ami közelebb visz a kitűzött célhoz :slight_smile:

Mit gondolsz erről?

Emlekszem egy magyar kozmondásra! A tûrelem rózsát terem. Igen a plantának szuksége van egy idôre mig virag lesz belole. Igy van e tervekkel, is, belátom magyarazatod érdekességét, gondolom generalizalva igy is van, de ferjem, fiam s , magam gyakorlatára gondolva ahoz hogy terveink megvalósuljanak az embernek szuksege van , energiára , kitartásra és hitre onmagunkban hogy megtudjuk tenni, id
otol fuggetlenul…

2 kedvelés

Hálásan köszönöm a válaszodat, drága Er :heart:

Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de azt hiszem, hogy lényegében ugyanarról beszélünk :thinking:

Azért gondolom ezt, mert az Általad említett közmondást kimondottan ártalmasnak tartom, méghozzá azért, mert a türelemre helyezi a hangsúlyt és ahogy Te is írod, önmagában türelemmel még soha senki nem ért célt ezen a Földön. Nem véletlen, hogy nem egyszer láttam már az idézett mondatra hivatkozva célokat álmokká válni, majd álmokat tettek hiányában elenyészni.

Azonban a hittel tudatosan vagy tudat alatt megélt türelem hegyeket mozgat, mert tapasztalatom szerint csak ez az, ami hosszú távon képes anélkül fenntartani az energiánkat és a motivációnkat, hogy annak valódi, fizikai eredményét látnánk még a cél elérése előtt.

Jól értelek?

Pontosan igy értem draga Caelan. ! Ôrulok hogy megé
rtettél.

1 kedvelés

Nagyon szépen köszönöm az építő beszélgetés lehetőségét, drága Er :hugs:

Vidám, kellemes, új napot és erőt adó hétvégét kívánok Nektek :sunny: