Kék rácsok mögött

Az elmúlt néhány hétben több posztot is írtam a Facebook-ra. Képeket töltöttem fel, köszönetet mondtam, kérdéseket tettem fel, ahogy általában. Viszont ezeket nem láthattad, mert azon nyomban felszívódtak, amint ráklikkeltem a Nagy Kék Gombra. Elnyelte őket a nagy kékség végtelen mélye.

Csupán egyetlen posztomról kaptam egy sablon visszajelzést az eltűnése utáni héten, a többinek egyszerűen nyoma veszett. A zárt csoportokba írtak ugyanúgy, mint amit a hírfolyamba, a saját történeteim közé vagy a saját üzenőfalamra írtam. Sőt, még a saját képtáramba feltöltött képeknek is lába kelt, nyomuk sincs a képeim között.

Nem panaszkodom. Tudom, hogy csak a saját szemétdombomon kakaskodhatok, ha már szeretnék valahol. Azonban ott van a blöki elásva, hogy a sablon visszajelzés és a ködös, folyton változó szabályok megsértése, amikre a Facebook egy ideje szeret Közösségi Szabályzatként hivatkozni, könnyedén ráhúzható tetszőleges posztra, szóljon az bárkinek, bármilyen témával kapcsolatban. Uram bocsá’, még az enyémekre is.

Természetesen felülvizsgálatot kértem. Erre szintén egy előregyártott választ kaptam, melyben a Facebook sajnálatát fejezte ki, majd a COVID-ra hivatkozva közölte, hogy nincs emberi kapacitása a hasonló kérések időbeli teljesítésére, bármit is jelentsen ez. Én sejtem, hogy mit takarnak ezek a szavak, gondolom, Neked sem kell magyarázni.

Tanácstalan vagyok, nem tudom, mit tehetnék. Most, hogy jobban vagyok, szerettem volna megosztani a tartalmakat a Porcelánbolt Fórum és a Facebook között, de úgy tűnik, ez nálam hatalmasabbak döntése miatt meghiúsul. Tekintettel arra, hogy fogalmam sincs, hogy mivel és hogyan vétettem a szabályok ellen, nem tudom elkerülni, hogy a későbbiekben is belesétáljak egy számomra ártatlannak tűnő poszttal. Ráadásul a fent említett sablon szövegben belengették, hogy ha ez többször is előfordul, úgy kipenderítenek a Facebook-ról, hogy a lábam se éri a földet. Így még abban sem lehetek biztos, hogy egyik napról a másikra nem törlik-e a profilomat azért, mert egy bináris rendfenntartó útjában voltam.

Bárhogy fáj, nem tudok szél ellen pisilni. Szerettem volna tiszteletben tartani mindazok kívánságát, akik a Facebook-on szerettek volna olvasni, de a csillagok állása szerint a Facebook ebbéli szándékomban nem támogat. Megteheti. Én viszont csak annyit tehetek, hogy szeretettel meghívlak, hogy, ha még nem tetted, csatlakozz hozzám a Porcelánbolt Fórumon, ahol akadálytalanul megoszthatom Veled a gondolataimat és az írásaimat.

Ehhez kattints a lap tetején levő Regisztráció gombra, és kövesd a kapott útmutatást!

Hálásan köszönöm a türelmedet, és ígérem, hogy a Fórum tagjaként nem csak azokat az írásaimat olvashatod majd, amit Kékfölde nem enged, hanem annál sokkal többet is :wink:

3 kedvelés