Kirabolnál egy bankot?

Közel 25 évvel az utolsó nyilvánosan megjelent írásom után 2017 márciusában újra elkezdtem morzsákat szórni az olvasni vágyók elé. Ezek a morzsák egészen aprók voltak, sok esetben szinte csak egy-egy kérdés vagy kérdésben végződő jelenet. Hatásukra érdekes és tartalmas beszélgetések indultak útjukra, ahogy egyre többen és többen adtátok hozzá a saját csodás mozaikjaitokat a teljes képhez.

Később, felbátorodva a millió módon kifejezett támogatásotokon, már hosszabb-rövidebb novellákat is meg mertem mutatni, és boldogan olvastam a hozzáadott gondolataitokat, értelmezéseteket, amelyek sokszor meglepő fordulatot jelentettek számomra. Mégis boldog voltam, mert mindig tudtam, hogy a történetek mondanivalója nem belőlem fakad majd, hanem az lesz, amit Te kiolvasol belőle, ami Számodra hasznos és ami Téged épít, elgondolkodtat vagy szórakoztat.

Csak most, több, mint 2,5 évvel a parányi villanások első megjelenései után szedtem össze a bátorságomat, hogy egészen közel engedjelek, és kiterítsem a lapjaimat. Ennyi idő, közel 28 év kellett ahhoz, hogy a mesélő, aki velem született e világra, megmutassa, hogy az a rengeteg különböző helyszín, történet és sors, amelybe a novellákon, mint megannyi ablakon át bepillanthatsz, egyetlen hatalmas egész, Soha Világ egy-egy részlete. A teljes történetek éppúgy, mint a kezdetek kezdetén bemutatott jelenetek és kérdések.

Bizonyítandó, hogy ez mennyire így van, játékra hívlak!

Kirabolnál egy bankot, ha biztosan tudnád, hogy nem kapnak el?

Ám vigyázz, mit válaszolsz! Ha igennel felelsz, jó ha tudod, hogy érhet a rendőröknél is kellemetlenebb meglepetés!

Hogy mi az?

A nemsokára megjelenő Soha Világ meséi 1. kötetében az egyik új, még soha nem publikált írásom pontosan erről szól. Ám még mielőtt elolvasnád, kíváncsi vagyok:

Mit gondolsz, vajon mi lehet rosszabb a rendőröknél is?


Esetleg beleolvasnál Soha Világ meséi 1. kötetébe? Akkor ide kattints, és már olvasgathatsz is :slight_smile:

Ha még részletesebben szeretnéd tudni, hogy áll ennek a könyvnek a kiadása, és már most szeretnél belesni a soron következő kötetek alakulásába, akkor regisztráció után a Morzsák kategóriában követheted a legapróbb lépéseket is.

Ha még nem regisztráltál, akkor akkor kattints az alábbi Válasz gombra, és hozz létre egy új fiókot, hogy ne maradj le a hírekről!

5 kedvelés

Kíváncsivá tettél, de én nem rabolnék ki egy bankot :slight_smile: ! Az életemben egyszer már bebizonyosodott, hogy a gyorsan és könnyen jött pénz több bajt okoz, mint hasznot. Ettől függetlenül várom a novellát, mert Téged ismerve, biztos van benne egy , vagy több érdekes “csavar”

3 kedvelés

Őszintén szólva meg is leptél volna, ha igennel válaszoltál volna a kérdésre :smiley:

Kétségtelenül sokkal nagyobb felelősség, mint amiért hosszú évek verítékével fizettünk, mert nincs “súlya”. Éppen ezért, bár nem hiszem, hogy több gondot okozna, mindenképpen sokkal átgondoltabb döntéseket és alaposabb megfontolást igényel, mint az apránként összegyűlt, ami a mindennapokban kényszeríti ki magának mindezt.

Hálásan köszönöm a válaszodat, és őszintén reménykedem benne, hogy a novella nem fog csalódást okozni :heart:

3 kedvelés

Egész biztos,hogy nem fogok csalódni, hiszem tudom, ez a képzeleted “terméke”! :slight_smile: Az egy dolog, hogy én mit tennék,vagy mit nem, az meg a másik, hogy a te fantáziád, milyen szálakat szövöget egy gondolat köré…
Még soha nem csalódtam ! :heart:

Abban igazad van, amit írtál, de, mi nem voltunk képesek átgondolt döntéseket hozni, vagyis, amit gondoltunk nem állt meg a realitás talaján. De, ez csak egyéni tapasztalat. Gondolom, vannak emberek, akik jobban tudnak bánni a pénzzel.

Őszintén szurkolok Neked, és várom a kötetet! :heart:

3 kedvelés

Hálás vagyok a bizalmadért és a biztatásodért :tulip:

3 kedvelés

Soha nem rabolnék ki egy bankot. Kíváncsian várom az új írásaidat. Biztos lesz benne jóóóóóóóóóóó sok :nut_and_bolt: csavar. Ettől lesznek olyan nagyon izgalmasak az írásaid.

3 kedvelés

Lesz bizony! Hiszen mindig igyekszem nem kihagyni őket :wink:

Köszönöm szépen a válaszodat :heart:

3 kedvelés

Nem rabolnék ki egy bankot, sőt még egy rágót sem vennék el sehonnan. A lelkiismeretem nem bírná el. Nagyon várom a novelládat.

2 kedvelés

Tökéletesen megértem. Én nem egyszer próbáltam visszaadni könyvet valakinek kiolvasás után, mert azt hittem, hogy kölcsön kaptam, miközben az illető csomagolatlan ajándéknak szánta :sweat_smile: Az életben mondjuk nem mindig viccesek ezek a fajta szituk… :thinking:

Mégis, ha Soha Világ egyik szereplője ki akarja rabolni Soha Világ egyik bankját, nincs hatalmam megállítani :zipper_mouth_face:

Köszönöm szépen a válaszodat :heart:

2 kedvelés

A valóságban nem csinálnám meg, de elméletileg megtenném. Sajnos, a bankok olyan extraprofittal dolgoznak, ami már vérlázító. És egy saját államot alakítanak ki az államban. Hogy mit csinálnék azzal a pénzzel? Elosztanám jótékonysági célra.

1 kedvelés

És szerinted mi lehet ijesztőbb és meghökkentőbb a rendőrségnél az akció kellős közepén? :wink:

1 kedvelés

Szerintem a saját lelkiismeretem.

1 kedvelés

Szerintem, ahogy legtöbbünket, az már az akció előtt leállítana :smiley:

Vagy gondolod, hogy lehetséges olyan mértékben elhallgattatni, hogy csak éles helyzetben bukkanjon fel újra? :thinking:

1 kedvelés

Alighanem előfordulhat ilyen kétségbeesett állapot. Láttam már olyan rablót, akin utána röhögött az, aki tudta, hogy mi történt. Betörőt is.
Olyan is volt, hogy csak a hűtő tartalma érdekelte. Dolgoztam börtönben. Sajnos nagyon sokszor az áldozat tehet arról, ha bűncselekmény történik.

1 kedvelés

Elhiszem, hogy sok érdekes esetet láttál. Hiába, az emberi fantázia végtelen, de a legjobb sztorikat mégis sokszor az élet írja :slight_smile:

1 kedvelés

Sosem tennék ilyent! :slight_smile: Persze jó dolog, ha elég pénze van az embernek, de nem életfogytiglani lelkiismeret furdalással. Kíváncsi tettél engem is! :slight_smile:

1 kedvelés

Ennek nagyon örülök, és ígérem, már nem kell sokat várni, hogy elolvashasd :wink:

2 kedvelés