A betegség sem tarthat vissza!

Mostanság igen nagy rajongója, sőt talán megszállottja is lettem a fagyasztott étel-ital kockáknak. Ám amikor nekiláttam eme viccesnek látszó ehető játékokat gyártani, még nem gondoltam, hogy ez egyszer életmentő lesz. A múlt héten ugyanis egyik pillanatról a másikra lebetegedtem.

Éppen ezért, ha mostanában kicsit megcsappannak az általam írt cikkek a fórumon, annak leginkább ez az oka. Bocsánatot kérek előre is, igyekszem mielőbb új erőre kapni :slightly_frowning_face:

Ám visszatérve a kockagyártásra, nem csak azért poén, mert vicces dolog futurisztikus kinézetű élelmiszerekkel előrukkolni, hanem azért is, mert rém praktikus. Akkor is remek,

  • amikor egy kevés kávéra van szükség a forró csokiba vagy egy gyors sütihez,
  • amikor nem szárítható fűszerekből szeretnék használni egy keveset szezonon kívül,
  • amikor gyorsan romló, nem befőzhető gyümölcsöt kell jól használható adagokban eltennem későbbre,
  • nem is beszélve, ha egyik pillanatról a másikra kell az immunrendszernek helyt állni a fizikai-szellemi terhelés tetőpontján :face_with_thermometer:

Képzelheted: itt állok egy csomó teendővel az első nyomtatott könyvem kiadása miatt, az őszi nagy tartósítási-befőzési időszak kellős közepén, egy csomó tervezett és frissen született írnivalóval a fejemben, és a testem elrettenve menekül valami nyavalyába, hogy lassítson a tempón.

Egy ilyen helyzetben több, mint életmentőnek bizonyult a citrom és a kockásított gyömbérpép, amiből egyetlen mozdulattal varázsoltam gyömbérteát a mézes teából, amit a párom olyan odaadóan készít nekem :smiling_face_with_three_hearts:

Az elmúlt több, mint 10 évben még egy nátha sem környékezett meg, de ha emlékeim nem csalnak, sokkal rosszabb is lehetne. Ha ezek a kis jégbe zárt finomságok nem segítenének hathatósan csökkenteni a köhögésemet, a lázamat, a torok- és fejfájásomat, gyorsítani a légutaim tisztulását, talán semmivel sem haladnék, míg teljesen meg nem gyógyulok.

Jelen helyzetben azonban csak lassít, amit viszont egyáltalán nem bánok. Nem csak azért, mert határozottan fáradtnak érzem magam, hanem azért sem, mert így muszáj arra fókuszáljak, ami igazán fontos. Most nem fér bele, hogy mindenkinek mindenben megfeleljek, ahogy az sem, hogy minden kósza ötletbe belefogjak repülőrajtot adva neki, mintha minden azon múlna.

Mi a lényeg?

Nos, talán csak annyi, hogy jön a megfázós, influenzás időszak, ezért ha tudsz, spájzolj be Te is a mélyhűtőbe némi citromot és bármilyen módon pépesített gyömbért. Hidd el, nem csak betegség idején jön jól, hanem akkor is, ha csak átfagytál vagy egy bögre melegségre vágysz a kegyetlen hidegben :wink:

És talán még azt is megemlíteném, hogy betegség ide, betegség oda, a könyv tényleg úton van Hozzád, már csak egy kis türelmedet kérem, és kézbe veheted :blue_book:

7 kedvelés